Jest to danie bardzo popularne na wyspie, szczegolnie posrod ludnosci tamilskiej. Pittu to mieszanka maki ryzowej lub ciemnej maki kurakkan (odmiana prosa z Etiopii), wymieszanej z wiorkami swiezego kokosa, gotowanej na parze. Pittu podaje sie z sosem na bazie mleka kokosowego i przypraw oraz z kurczakiem lub ryba
w sosie curry.
ciekawe czy dobre z kurczakiem,jestem pewna ze tak:P
ReplyDeleteZ kurczakiem stanowi smakowite polaczenie:-)
Deleteoj skosztowałabym tego wynalazku:)
ReplyDeleteech bym lubiła taka zupkę zwłaszcza dziś kiedy zimnoooo
ReplyDeletebuziol
Bardzo jestem ciekawa smaku:)
ReplyDeleteSmak podobny do gotowanego czerwonego ryzu z delikatnym posmakiem kokosa:-)
Deleteoj spróbowałabym z chętnością :)))
ReplyDeleteWiórki świeżego kokosa i do tego gotowane na parze mmm coś czuję, że by mi smakowało bardzo. :)
ReplyDeleteoryginalne danie... i nigdy o nim nie słyszałam. Ciekawe jak smakuje...
ReplyDeleteJest pyszne, a przy tym zdrowe:-)
Deletelubię nowe doznania smakowe myślę, że smakuje znakomicie, chętnie popróbowałabym..., jak przyjeżdżam do syna (UK) to zamawiam sobie TIKKA MASALA:)mniam...
ReplyDeleteMniam- uwielbiam tikka:-)
Delete