Prawdziwa podróż odkrywcza nie polega na szukaniu nowych lądów, lecz na nowym spojrzeniu.



"Prawdziwa podróż odkrywcza nie polega na szukaniu nowych lądów, lecz na nowym spojrzeniu."


Marcel Proust

Thursday, January 17, 2013

Kan kung / Wilec wodny

 Roślina z rodziny powojowatych. Jest powszechnie uprawiany w krajach Azji Południowo-Wschodniej. Ze względu na jadalne liście jest określany mianem "szpinaku wodnego". Najlepiej smakuje w wersji smażonej z dodatkiem czosnku i sosu sojowego ( ewentualnie pasty krewetkowej). Przygotowanie potrawy zajmuje mniej niż 1 minutę


Ziele skutecznie obniza poziom cukru we krwi. 






.

6 comments:

  1. o, wygląda rzeczywiście jak szpinak:))
    ;*

    ReplyDelete
  2. Jak podobne do szpinaku, to pyszne:)

    ReplyDelete
  3. coś dla mnie))))) szpinak uwielbiam

    ReplyDelete
  4. W Azji to chyba prawie wszystko jest jadalne :-)

    ReplyDelete
  5. uwielbiam szpinak z czosnkiem! a jeżeli obniża poziom cukru...to dla mojego M:)

    ReplyDelete
  6. wygląda jak szpinak, smakuje jak szpinak, a to kan-kung :))))
    Musi być dobre

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...